11 interessante resultaten uit onderzoek naar Valentijnsdag

Redactie 14 feb 2015 Entertainment

Zo, dan is het vandaag toch echt Valentijnsdag. Heb je de tips van Tess, Gwen en Ancilla ter harte genomen? We mogen het toch hopen van wel. Advies van zulke beauty’s dien je niet in de wind te slaan. Maar er is meer! Lexa.nl heeft een speciaal onderzoek gehouden onder duizenden singles omtrent Valentijnsdag. Hier vind je de elf belangrijkste resultaten.

1. Singles mijden stelletjes op deze dag: In Europa blijft 61% thuis, in Nederland 79%. Van alle Europeanen besluiten de Nederlanders het snelst thuis te blijven op deze dag > 79% tegenover een gemiddeld van 61%.

2. In Nederland wil 70% van de singles tussen 18-35 thuis blijven, gaat 26% uit met vrienden en gaat 4% erop uit om een date te vinden.

3. Relatief zorgen mannen sneller dat ze een date hebben op de betreffende dag (10%); vrouwen blijven sneller thuis. Deze percentages zijn zelfs hoger voor de singles tot 35 jaar.

4. 50% van alle Europese singles tussen 18 en 35 vermijden stelletjes en koppels tijdens Valentijn, terwijl 38% uit zou gaan met vrienden en zelfs 9% op deze dag zou proberen om een date te vinden.

5. Ultieme Valentijnsdate is nog steeds uit eten (man 28% en vrouwen 33%), gevolgd door een sportief uitje zoals wandelen, bowlen en fietsen. Dierentuin, spa en het theater zijn niet populair om als Valentijnsdate te bezoeken

6. 5% van zowel de single mannen als vrouwen zou wel Valentijnsdag met een ex willen vieren

7. Vrouwen gaan graag op date met Humberto Tan (23%) gevolgd door Chris Zeegers (21%). Eerste keer dat Chris verslagen wordt in 5 jaar! Hekkensluiter is Jort Kelder met 3%

8. Mannen gaan graag op date met Nicolette van Dam (16%), gevolgd door Quinti Trustfull (12%). Opmerkelijk is dat Yolanthe t.o.v. voorgaande jaren duikelt in de top 10 naar slechts 5%

9. Grootse nachtmerrie tijdens een Valentijnsdate is voor zowel mannen en vrouwen dat een date komt opdagen, jou ziet en direct rechtsomkeert maakt (40%), gevolgd door ongemakkelijke stiltes (32%) en dat de date helemaal niet komt opdagen (21%). Zowel als vrouwen liggen niet wakker van blunders tijdens de date zoals struikelen, iets tussen de tanden of de naam van de date vergeten…

10. Grootste afknapper tijdens de date is voor vrouwen met 50% slecht ruiken, gevolgd door constant op de telefoon kijken (30%). Bij mannen is dit juist andersom, constant op telefoon kijken 51%, gevolgd door slecht ruiken met 28%. Mannen die flauwe grappen maken en vrouwen die veel praten kunnen gerust zijn, slechts 3% vind dit een afknapper.

11. Bijna 75% van de singles vind het niet erg om op Valentijnsdag single te zijn, maar zowel 44% van de mannen als vrouwen vindt het wel vervelend om hiermee door anderen geconfronteerd te worden.

Conclusie. Dus, wat blijkt? Vandaag is dé dag om de liefde van je leven te vinden. Om die zoektocht wat te vergemakkelijken bieden de liefdeschirurgen van Lexa.nl je een Gratis Full Membership aan voor 3 dagen. Kom uit je comfortzone, schrijf je als de wiedeweerga in en ga het hart van al die single vrouwen veroveren!

Reageer op artikel:
11 interessante resultaten uit onderzoek naar Valentijnsdag
Sluiten