10 wetenschappelijke redenen waarom bier drinken goed voor je is

luc 24 jun 2015 Entertainment

De kater van het weekend is nu wel weer weg, en de drang naar zo’n goudgele rakker begint de slokdarm alweer te kriebelen. Nog een paar dagen en we kunnen weer los. Of zometeen, kan jou het schelen. Want wat blijkt nou? Bier is volgens wetenschappelijk onderzoek hartstikke gezond. Daar hebben we niet één, twee of drie redenen voor. Maar tien. 10 redenen waarom bier goed voor je is! Knoop ze in je oren en leer ze uit je hoofd, hier kun je indruk mee maken op feesten en partijen. 

1. Bier zorgt ervoor dat je langer leeft

Virginia Tech researchers onderzochten dat gematigde bierdrinkers 19% minder kans hadden om dood te gaan tijdens een bepaalde periode dan mensen die nooit een druppel hebben aangeraakt.

2. Door bier te drinken val je af

The Diet Myth – een boek van professor Tim Spector – claimt dat alles wat we denken te weten over afvallen verkeerd is en dat het drinken van Belgisch bier goed is voor bacteriën in je darmen waardoor je zou afvallen. Dus pak er snel een Leffe bij, of twee!


3. Bier beschermt je tegen kanker

Een ingrediënt in bier genaamd Xanthohumol – wat je kunt vinden in hop – is een anti-oxidant die kankerverwekkende enzymen remt.

4. Bier houdt je hersenen scherp

Een studie in de New England Journal of Medicine onderzocht dat vrouwen die één alcoholische versnapering per dag dronken, minder snel een daling in hun mentale vermogens ondervinden naarmate ze ouder worden. Maar dat zullen we ze maar niet vertellen!

5. Bier geeft je niet echt een bierbuik

Een studie aan de UCL verklaarde dat er geen wetenschappelijk bewijs is achter het idee dat het drinken van bier resulteerd in een bierbuik. Dus maak je niet druk over dat extra biertje. Dat je misschien een keer naar de sportschool moet is een ander verhaal.

6. Bier zorgt ervoor dat je geen nierstenen krijgt

Mensen die gematigd bier drinken hebben 41% minder kans op het krijgen van nierstenen volgens een studie in de Clinical Journal of thé American Society of Nephrology.

7. Bier bevat minder calorieën dan een glas melk of sinaasappelsap

Je gaat hoogstwaarschijnlijk geen 10 glazen melk drinken aan een bar, maar bier bevat gewoon redelijk weinig calorieën. Eén pint Guinness bevat maar 210 calorieën en al die keren dat je het glas naar je mond moet heffen zorgt ook zeker voor een verbranding van wat calorieën.

8. Bieren die veel hop bevatten kunnen je beschermen tegen Alzheimer

Alhoewel ze je niet beschermen tegen het herinneren van wat je afgelopen nacht hebt gedaan.

9. Bier zit boordevol vitaminen

Wie eet er een kiwi wanneer je ook een biertje kan drinken? Volgens Dr Stephan Domenig – medisch directeur aan de Mayr Health Centre in Oostenrijk – zit er een ongelofelijke hoeveelheid aan super-voedigsstoffen in een ijskoude rakker.

10. Bier maakt je botten sterk

Dat had je niet gedacht hè? Iedereen heeft het altijd over melk, maar volgens een studie in de Journal of thé Science of Food and Agriculture zorgt een glas of twee per dag voor sterke botten. Dit komt omdat bier rijk is aan plantaardige silicone, wat helpt met het bouwen van botmineraaldichtheid.

Reageer op artikel:
10 wetenschappelijke redenen waarom bier drinken goed voor je is
Sluiten