10 ongeschreven wetten voor elke zonnebrillendrager

redactie 5 jun 2016 Entertainment

Bij FHM vinden we dat het al zomer is. We hebben de hoogwaterbroekjes alvast van zolder gehaald en de ijskast volgegooid met goedkoop bier. Tijd voor een seizoen vol drank, zwierige jurkjes en natuurlijk het EK (Rode Duivels represent! *hum hum*). Op deze zonnige dagen komen ook de zonnebrillen weer tevoorschijn. Je hippe anti-UV-glaasjes zijn immers dé essential van je swaggerende zomerstylo.

Wij voorzien de wereld dagelijks van content die zo lekker is dat het dirty is, maar als stijliconen pur sang zijn we ook niet te beroerd om onze meer feminime kant te laten zien: die van stylist. Dus voordat je een shiny Aviator koopt en die aerodynamische zonnebrillenpoten achter je oren haakt, moet je in diezelfde oren eerst even deze ongeschreven wetten knopen.

1. Je bent de shit als je in de club een zonnebril draagt (not)
Gewoon niet doen, tenzij je Rusty Ryan heet. Of Hank Moody. Of blind bent – maar dan kun je dit advies toch niet lezen.

2. Perven kan alleen met donkere glazen
Mooie vrouwen checken in de metropool? De zonnebril is je ideale spy buddy. Niemand die kan zien waar jouw ogen zoal overheen glijden. Maar draag wel donkere glaasjes, anders kan iedereen je ogen zien.3. Koop een zonnebril die bij je gezichtsvorm past

Heb je een mooi rond koppie? Dan heb je vierkante frames nodig; dat accentueert de juiste lijnen van je gezicht. Is je hoofd vierkant omdat je Germaanse voorouders hebt en nog een vleugje Viking-bloed door je aderen hebt stromen? Koop dan een wat rondere bril. Lang gezicht en een granieten kaaklijn? Ga dan voor Aviators.

4. Wayfarers zijn de beste optie voor als je lui bent en toch stijlvol wil zijn
Als je écht geen zin hebt om te gaan passen en meten, koop dan gewoon Wayfarers. Die staan iedereen even goed. En bovendien: Wayfarers zijn áltijd trendy.

5. Spiegelglazen? Doe maar niet.

Het is echt vreselijk om met iemand te praten en dan naar je eigen weerspiegeling te kijken (en niet eens zeker te weten of je gesprekspartner wel terugkijkt). Ga voor donkere glazen in plaats van spiegelglazen. Ook de dames zullen je dat in dank afnemen. En vrouwen weten nu eenmaal alles en hebben altijd gelijk.

6. Je zonnebril matchen met je kleding is belangrijker dan je denkt
Heb je een paar setjes sneakers op het schoenenrek staan? Kies dan de sneaker die qua kleur en stijl het beste bij je montuurtje past. Hou het subtiel genoeg om het niet opzichtig te maken en opzichtig genoeg om er zeker van te zijn dat mensen het opmerken.

7. Zet ‘m alleen bovenop je hoofd als je geen zakken hebt
Een zonnebril in je haar dragen omdat je ‘m even niet op wilt zetten, is toch vooral iets voor kakkers, yuppen enne… nu ja, dat soort figuren. Stop je zonnebril dus gewoon in je broekzak of in je binnenzak. Zo blijft je kapsel trouwens ook mooi shinen.

8. Je zonnebril ondersteboven dragen kan echt niet
We zagen dit voor het laatst op de kleuterschool, ergens in de prille jaren negentig. Need we say more?

9. In de zonnebrillenwereld betekent trendy vooral ‘tijdloos’
Retro werkt altijd, want in de zonnebrillenwereld is retro synoniem aan tijdloos. Kijk maar naar de zonnebrillen van dertig á veertig jaar terug: die zijn nog nagenoeg hetzelfde als nu. Het is overigens prima om techy 90’s brilletjes aan te schaffen, maar daarvoor moet je wel écht gevoel voor stijl hebben.

10. Goed onderhouden die hap!
Blijf je bril goed verzorgen en je kunt er jaren mee doen. Af en toe een doekje eroverheen halen, altijd terug in het opbergzakje/doosje doen, niet rond laten slingeren – enfin, je kunt het zelf wel bedenken. Lekker Hollands, lekker zuinig.

Reageer op artikel:
10 ongeschreven wetten voor elke zonnebrillendrager
Sluiten