10 feiten over de legendarische Nike Air Max

Redactie 26 mrt 2017 Entertainment

Het is de meest beroemde sneaker ooit en vandaag hangen de slingers en ballonnen aan het plafond voor z’n 30e verjaardag. Om dit te vieren brengt de Amerikaanse sportmerk gigant volgende maand een nieuwe selectie Air Max modellen uit. Zowel geherintroduceerde klassiekers als compleet nieuwe modellen zullen te bewonderen zijn bij diverse sneakerwinkels.

Nike introduceerde de Air Cushioning technologie in 1979. Het aanbrengen van de Air Max demping zolen onder de sneakers opende een nieuwe wereld voor sporters en atleten. In 1987 werd de Air-unit voor het eerst zichtbaar gemaakt in de Nike Air Max schoenen. Dit zorgde ervoor dat atleten niet alleen de voordelen konden voelen, maar ook zien.

De schoen werd een huge ass hit en is favoriet bij een groot aantal beroemde artiesten. Ondertussen ook niet meer weg te denken in de Hardcore, Dance en Hip Hop cultuur. Dit komt naast de iconische styling ook door het comfort die de schoen met zich meebrengt. De schoen is namelijk door de diep verende zolen ideaal om non stop op te dansen. Iets wat bij iedere danser van welk muziekgenre dan ook als muziek in de oren klinkt.

Na 30 jaar heeft de schoen heel wat geschiedenis achter zijn naam staan. Om dit te vieren hebben we bij ShopAlike een infographic gecreëerd met feitjes over de Air Max die je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist. Hoe de schoen in de eerste muziekvideo reclame werd gedragen door niemand minder dan The Beatles. Of dat hoe Japanse snelheidstrein Shinkansen verdacht veel weg heeft van de Nike Air Max 97, of andersom?

In deze infographic hieronder gemaakt door shopalike.nl tien feiten over de meest baanbrekende sneaker aller tijden.

Infographic Nike
Reageer op artikel:
10 feiten over de legendarische Nike Air Max
Sluiten