10 acts die je niet mag missen op Lowlands

redactie 15 aug 2016 Entertainment

Aankomend weekend staat de 23e editie van Lowlands op de planning. Er is altijd veel gezeik over de al dan niet slechte line-up, over dat het te warm is, of te koud, over het bier, of dat je in tentjes moet slapen. Maar Lowlands is gewoon nog altijd het tofste festival van Nederland. Voor de mensen die al gaan geven wij je 10 acts in willekeurige volgorde die je niet mag missen. Voor de mensen die nog twijfelen. Waar the fuck twijfel je over? Trommel een paar vrienden op en ga een van de mooiste weekenden van het jaar beleven. We nemen je mee door een chronologisch muzikaal weekendje Biddinghuizen.

1. Oscar and the Wolf
Het beste van België komt deze zomer niet uit het nationale voetbalteam, maar is Max Colombie die met zijn gevolg naar Biddinghuizen komt om blonde meisjesharten te veroveren. Heerlijke electropop met snoeiharde bassen die het niet alleen goed doen in de slaapkamer, maar ongetwijfeld ook in een volle Alphatent.
Vrijdag, 19:55 uur, Alpha

2. Venz
Allround gladiool, oprichter van 22tracks en vooraanstaand host van dé hiphopshow op de Nederlandse Radio: Sunday Service op FunX. Als er iemand is die weet wat toffe nieuwe hiphop- en housemuziek is, dan is het Venz wel. De Haciënda staat sowieso altijd garant voor een forte portie gezelligheid, laat staan als Vinnie Venz achter de knoppen z’n kunsten staat te vertonen. De perfecte start van een losbandige zaterdagavond.
Zaterdag, 17:00 uur, Haciënda

3. Tiga (live)
We waren afgelopen zomer op Melt waar Tiga stond geprogrammeerd als afsluiter. Op aanraden van vriend Buts gingen we mee. Hebben we geen spijt van gekregen, want wat stond deze baas van de oude stempel lekker te knallen. Alltime classic hit You Gonna Want Me (jawel, je kent ‘m wel) wordt een gegarandeerde euforische highlight waar je kuiten het zwaar te verduren gaan krijgen.
Zaterdag, 20:10 uur, Heineken

4. The Black Madonna
Als je wilt swingen, dan moet je bij The Black Madonna zijn. Combineert ragfijne discoplaten met kwalitatieve houseklappers. Reken maar op een uitzinnige sfeer in de X-Ray. Sowieso altijd de vrolijkste spot van Lowlands by night. En dan te bedenken dat The Black Madonna na twee uurtjes versterking krijgt van Hunee in een experimentele B2B. Vergeet je confettikanon niet, dit wordt grootser dan Guus Meeuwis z’n hele PSV-stadion concertreeks bij elkaar.
Zaterdag, 02:00 uur, X-Ray


5. Tale of Us
Die gezelligheid in de X-Ray op de zaterdagavond is hartstikke knus en lachen enzo. Maar soms wil je niet praten, sjansen en leuk doen. Dan wil je gewoon dansen. Tale of Us brengt hoogwaardige Italiaanse techno dat klinkt alsof er onweer op komst is naar de Bravotent. Niet zo snel en hard als bijvoorbeeld Chris Liebing en Speedy J, maar verwacht gevaarlijke baslijnen en snerpende synthesizers. Dit wordt duister. Zaterdag, 03:00 uur, Bravo

6. Yuri van Gelder
Huh? Ja! The Lord of the Rings komt gewoon naar Lowlands. Ha. Stuntje. De meest verrassende boeking van dit jaar en buitengewoon sympathiek dat Yuri nog komt ook. Op zondag zal hij z’n acrobatische oefening showen die hij in de olympische finale zou laten zien. Vet.
Zondag, 12:30 uur, Alpha

7. Hans Teeuwen
De grootste cabaretshow ooit gegeven op Nederlandse bodem. Op zondagochtend krijg je een zeldzame kans om je zaterdagavondkater weg te lachen. Hans gaat z’n huidige show Echte Rancune spelen en uit eigen ervaring weten wij dat die voorstelling zeer de moeite is om je lekke luchtbed voor uit te komen. Zondag, 14:00 uur, Alpha

8. Anderson.Paak & The Free Nationals

Een van de meest veelbelovende raptalenten van nu. Anderson. Paak stal de show al op Pitch dit jaar en is van plan om precies datzelfde te doen op Lowlands. Zeker als hij samen met zijn band The Free Nationals komt. Hiphop van het hoogste niveau.
Zondag, 15:50 uur, Bravo

9. Foals
Vroeger lag de focus van Lowlands vooral op rockmuziek, maar dat hokjesdenken is allang verleden tijd. Dat betekent niet dat er niet gerockt kan worden, want nog altijd staan er prima gitarenbands op het programma. Foals is er zo eentje. Als je nog in een pit wilt springen, dan adviseren we je vooraan bij frontman Yannis Philippakis te gaan staan. Zweetbandje om en springen maar.
Zondag, 20:35 uur, Bravo

10. Kaytranada
Als je de rockers liever links laat liggen dan kun je naar Kaytranada. De Canadese producer legt de basis met zware hiphopbeats, maar gooit er met een gerust hart alle ingrediënten uit de muzieksupermarkt in z’n platen. De ene keer zingt Craig David gevoelig mee, de andere keer klapt een stoere rapper als Vic Mensah eroverheen. Handjes omhoog en deinzen maar.
Zondag, 19:45 uur, India

Ja en dan heb je verder nog genoeg tofs als Disclosure, James Blake, Muse, Die Antwoordt, Eagles of Death Metal, Jamie Woon, Recondite, Rødhad, Vic Crezee, Elias Mazian, Sevn Alias en Weval nog niet eens genoemd. Duidelijk. Dit wordt een topweekend. Hier kun je nog een ticket scoren.

Reageer op artikel:
10 acts die je niet mag missen op Lowlands
Sluiten