Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy S8 gepresenteerd en moet het nieuwe vlaggenschip worden van de elektronicagigant. Het model mag na de ramp met de ontploffende Note 7 niet floppen, het wordt erop en erover voor Samsung.

De Galaxy S8 heeft uiterlijk duidelijke verschillen met zijn voorganger die meteen opvallen. De S8 heeft geen home button meer, door op het scherm te drukken kan het mobieltje de opdrachten uitvoeren.

Daarnaast zijn de schermranden van de S8 nog beter afgewerkt en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Aan de boven- en onderkant van het scherm is er nauwelijks meer ruimte over. De resolutie van het oogverblindende scherm is niet opgeschroefd, maar het beeld is een helderder en mooier.

Een andere grote verandering is de toevoeging van Bixby, deze spraakassistent is de Siri van Samsung en moet gebruikers in staat stellen apps te besturen met hun stem. De Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant brengt het als een grote vernieuwing, daar kunnen we vraagtekens bij plaatsen omdat een spraakassistent redelijk gewoon is bij smartphones.

De camera aan de voorzijde van de S8 is behoorlijk opgevoerd. Maar liefst 8 megapixels zijn er te vinden en de camera focust zich automatisch op gezichten zodat de beste selfies geschoten kunnen worden. Er is ook een irisscanner ingebouwd zodat je de telefoon ook met je ogen kunt ontgrendelen. Dat is weer handig als je jouw collectie vunzige plaatjes en filmpjes extra goed wilt beschermen.

Er worden twee uitvoeringen van het nieuwe vlaggenschip uitgebracht: de standaard S8 met een 5,8 inch scherm en de grotere plus variant met een schermgrootte van 6,2 inch. Vanaf vandaag kun je de Galaxy S8 voorbestellen en op 21 april verschijnt de parel van Samsung in de winkels.

High Snobiety