Deense gast scoort gruwelijk doelpunt in blessuretijd en kroont zich tot wereldkampioen FIFA

Gisteravond was het weer zo ver, de grote finale van de FIFA interactive world Cup. Van de duizenden spelers die meededen waren het uiteindelijk Mohamed Al-Bacha uit Denemarken en Sean Allen uit Engeland die de finale haalden. Zij gingen dus uitmaken wie zich dit jaar tot Koning FIFA mag kronen en dat werd een wedstrijd om niet snel te vergeten.

Om het zo eerlijk mogelijk te maken werden er twee wedstrijden gespeeld. Eentje op de Xbox one en één op de PlayStation 4. Dat betekent dat de aanwezige fans zich op konden gaan maken voor een twintig minuten durende titanenstrijd en ze werden niet teleurgesteld. Na de eerste 90 minuten stond een 2-2 stand op het scorebord en dus kwam alles aan op de tweede wedstrijd. Na ruim 75 minuten spelen leek het erop dat de met Brazilië spelende Engelsman er met het goud vandoor zou gaan. Hij slingerde door de defensie, schoot de 3-1 tegen de touwen en droomde al van de titel. Helaas voor hem kon hij zijn zenuwen toch niet in bedwang houden en liet zo binnen een paar minuten de overwinning door zijn vingers glippen.

Twee minuten voor tijd maakte Mohamed namelijk de aansluitingstreffer, ging 4-2-4 spelen en gooide alles op de aanval. Met zijn laatste kracht perste hij er nog één aanval uit. Met een listig steekpasje zette hij Griezman vrij voor de goal en faalde niet oog in oog met de doelman. Dat betekent dat over twee wedstrijden 5-5 stond en omdat uit gescoorde doelpunten dubbel tellen was de Deen de grote winnaar. Een met Frankrijk spelende Deen die op zijn Duits wint. Dat kan alleen met FIFA.