Dit zei aanvoerder Steven Gerrard in de rust van de Champions League finale van 2005

25 mei 2005, Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Liverpool staat 3-0 achter in de rust van de Champions League finale. Tegenstander AC Milan verkeert in blakende topvorm en met spelers als Nesta, Maldini, Pirlo, Seedorf en Shevchenko kunnen ze al bijna op zoek naar een schep. Een schep om de droom van de Cup met de Grote Oren te begraven.

De Liverpool spelers maken geen schijn van kans meer en het geloof in de overwinning is gekelderd tot aan de bodem van de oceaan. Daar staat Gerrard. Steven Gerrard, kind van de club en aanvoerder van Liverpool. Wat hij in de rust tegen zijn spelers zei vormt de basis voor één van de grootste comebacks ooit in de geschiedenis van de Champions League.

Hij vraagt de staf, de coach, iedereen om hem alleen te laten met de spelers, zijn team. Gerrard is geenszins van plan zich gewonnen te geven. De spits van the Reds, Fransman Djibril Cisse, krijgt dit bijzondere moment niet meer uit zijn hoofd. Hij vertelt The Mirror wat er gebeurde alvorens de wonderbaarlijke comeback.

“He [Gerrard] asked nicely to the staff to be alone with the players. He said that he is a Liverpool kid, always been his club, he didn’t want to see his club being like this, being humiliated. And he said if we scored in the first 15 minutes we would win the game and he’s the guy who scored the first goal.”

Binnen 10 minuten na rust gaf Steven Gerrard spelers en supporters met een fabuleuze kopbal weer een beetje hoop. Eén minuut later valt de 3-2. Zou het dan toch? In de 60e minuut zorgt Xabi Alonso ervoor dat Liverpool zich zowaar heeft terug geknokt tot 3-3.

FHM-Gerrard
De rest is geschiedenis. Liverpool wint de wedstrijd uiteindelijk door een knotsgekke penalty shoot-out als winnaar uit de bus te komen, waardoor Steven Gerrard de grootste prijs uit zijn loopbaan mag bijschrijven.

He gave the best captain’s speech I ever heard in my career. He asked everyone to leave, including Rafa, he just asked to be with the players. That’s what gave us the power to go and win the game. You need to have some balls to do this. It was the most incredible night of my career. I wish and really I hope a lot of players will experience what we lived through that night.